tisdag 28 april 2009

Glaspärlor


Här har jag använt wire och olika glaspärlor. Man fäster halsbandet med ett lås vid önskad längd på hänget.

söndag 26 april 2009

Silverhjärta



Nästa är också vaxad tråd och hjärtat är virat av silvertråd. Ringen är gjord på samma sätt.

Mera Smycken




Har fått förfrågan om smycken så här kommer lite fler foton. Första smycket är gjort med vaxad tråd och ett hängsmycke med stenar trädda på hattnål.




söndag 19 april 2009

Gröna pärlor


Det här halsbandet har jag gjort efter ett halsband från Gemini. Jag har använt metallfärgad smyckeswire och klämpärlor av silver. De stora, gröna pärlorna är av snäckskal och de vita och de små gröna är glaspärlor.

lördag 18 april 2009

Åter Avoriaz

Vi blev så förtjusta i Avoriaz så vi återvände året efter och fick faktiskt samma lägenhet som första året. Hotellet ligger längst ner i byn nära huvudliftarna. Det är bara att plocka ut skidorna ur förvaringen i källaren och glida ner till liftarna. Att äta lunch i lägenheten är lika enkelt, bara glida förbi i pisten som går utanför hotellet. Maten är inte billig i Frankrike, ungefär som i Sverige. Ölen var faktiskt billigare än colan.

lördag 11 april 2009

Pärlemor


En annan av mina hobbies är att tillverka smycken och jag har varit hos Ulrika på Sax & Tyger i Bollnäs och fått lite impulser.

Avoriaz


Mina resor har jag tänkt att jag ska scrappa om. Här kommer första alpernresan med familjen 2005.

Ingo 3 år



Jag hamnade i den här "scrapvärlden" när jag gick en kurs för Hanna och Åsa på Lilla Handarbetsboden i Bollnäs. Jag kunde knappt tro mina ögon(och öron). Detta med att scrappa är ju en hel vetenskap. Hade nog tänkt att mest tillverka kort men det har blivit några layouter också. Det här är den första som jag gjorde på kursen. Det är min hund Ingo som fyller 9 år den 9 juni.